Educatie voor consumenten

ACTAsia bevordert bewustwording van de uitbuiting van mens, dier en milieu door de industrie, waar massaproductie de winst bepaalt.

Wreedheid en milieuvervuiling zijn veelvoorkomend, vooral bij de productie van dierlijke producten zoals vlees, bont en traditionele Chinese medicijnen.

ACTAsia licht consumenten voor over de geindustrialiseerde wreedheid en minachting voor fabrieksarbeiders die schuil gaat achter de producten die ze kopen. We bevelen alternatieve, meer compassievolle keuzes.

Katten en honden worden vaak gebruikt om aan de vraag naar bontrandjes te voldoen

De waarheid achter bont

ACTAsia’s BontVrij programma wordt uitgevoerd samen met Fur Free Retailer. We informeren consumenten over het verhaal achter bont, de wreedheid en de milieuschade die met de productie gepaard gaan. Fur Free Life (BontVrij Leven) geeft de feiten over de Chinese bontindustrie, of dat nu het fokken van wilde dieren is of het vangen van zwerfhonden en -katten.

Als onderdeel van het BontVrije Verkopers programma heeft ACTAsia 30 modemerken in China geworven en we gaan door met modeontwerpers en winkeliers laten beloven dat ze nooit echt bont zullen gebruiken. Meer dan 820 winkeliers hebben zich aangesloten.

We publiceren en actualiseren gegevens over het fokken, vangen, houden en slachten van dieren, en hoe het proces van dierenhuid tot kleding schade aan het milieu toebrengt. We helpen het publiek om ethisch verantwoorde alternatieven te vinden.

We onderzoeken ook de echte herkomst van bont in onze winkelstraten, informeren consumenten over valse etikettering en hebben wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de mogelijk gevaarlijke resten die te vinden zijn in bontproducten te koop in winkels. We organiseren tevens jaarlijks de Bontvrije modeshow die veel aanzien geniet: Fur-Free Sustainable Fashion Show in China.

 

 

Gevaarlijke werkomstandigheden

Bontwerkers hebben nauwelijks bescherming tegen giftige stoffen in een fabriek in Lintong

Geen dierenbescherming

Er zijn geen dierenbeschermingswetten in China

Honden- en kattenbont

De huid van Duitse herders wordt in China vaak gebruikt als vloerkleed

Rode Cyperse katten zijn gewild als bontdeken