Bontvrije mode wint harten in Shanghai

0 shares Share Tweet Pin

Haute Couture mode ontwerpster Grace Chen steunt ACTAsia’s Bontvrije Modeshow, hier te zien links van ACTAsia’s Pei Su

ACTAsia’s jaarlijkse Bontvrije Modeshow kreeg overweldigende steun in Shanghai.

Gedurende het tweedaagse gala en forum, georganiseerd in samenwerking met de Londonse Mode School, tekenden zeven modemerken voor een bontvrije toekomst en sloten zich aan bij het internationale verbond van bontvrije verkopers.

Drie topontwerpers – Grace Chen, Michael Wong en Mary Ma – sloten zich eveneens aan. Carol Imo, directeur van Kering Pacific was er ook om steun te betuigen aan de beweging tegen gebruik van echt bont.

“Als modeontwerpers kunnen we genoeg ideeen bedenken om het gebruik en de textuur van bont te vervangen en de consumenten van alternatieven te voorzien. In China zijn we pas recent begonnen met de bescherming van dieren en het milieu. We kunnen mode gebruiken als een taal die we allemaal spreken om bontvrije producten te promoten. ” Grace Chen

Redacteur van InStyle China, Jerry Ng, beloofde om de mode in haar  blad bontvrij te houden – de eerste in China.

“Nu, meer dan ooit, is het tijd om bontvrij te gaan” Jerry Ng, InStyle China

Vele andere beroemdheden stonden achter het evenement en de boodschap dat de toekomst van mode gewetensvol en duurzaam moet zijn, en echt bont moet mijden. De Franse ballerina Sylvie Guillem, fotograaf Gilles Tapie, zanger Jill Hsu, acteur Jerry Huang en meester in de vechtkunst Eric Lee gaven allen hun steun. Zanger-tekstschrijver David Wong prikkelde het geweten van de luisteraar met zijn optreden over het trieste lot van dieren in de bontindustrie.

Met een geschat media-bereik van 15 miljoen mensen in China heeft het evenement veel aandacht gegenereerd voor het afwijzen van bont en zoeken van alternatieven.

“Deze ontwikkeling toont dat we echt naar een betere samenleving gaan met meer respect voor het milieu, compassie voor het leven en een meer zorgzame houding ten opzichte van de mensheid in het algemeen.” Pei Su, CEO ACTAsia

We verwachten dat er volgend jaar nog meer aandacht voor onze show is en weer meer ontwerpers zich bij ons aansluiten.

 

Zanger David Wong krijgt veel aandacht van de media na zijn optreden

Mary Ma’s ontwerpen heeft veel bekijks op de catwalk

John Lau van de Londense Mode School maakt zich sterk voor mode die duurzaaam en zonder wreedheid is