Bekroonde Dr. Yin traint de trainers

Meet Dr Yin. She is one of 15 trainers who work to promote our Train the Trainer programme in collaboration with Vets for Compassion, Australia.

 

Dr. Yin’s veterinaire expertise heeft ongelooflijk veel invloed op zowel beroepsgenoten als huisdiereigenaren in China. Train de Trainer is een programma dat als een olievlek werkt door het trainen van dierenartsen die op vrijwillige basis zelf trainer worden. Op deze wijze kunnen zij de technieken die ze geleerd hebben weer overbrengen aan vele collegae in vele andere plaatsen en zodoende het dierenwelzijn in dierenartsenpraktijken ver uitbreiden.

Voor haar inspanningen op het gebied van dierenwelzijn en -bescherming, is Dr. Yin in mei 2018 onderscheiden met een prijs van de World Veterinary Association en Ceva.

Dr. Yin is een professional die onvermoeid werkt voor meer dierenwelzijn, zowel in haar rol als dierenarts-trainer als zelfstandig. Ze heeft zich sterk gemaakt voor het gebruik van anesthesie en pijnbestrijding door collegae en huisdierbezitters, en heeft vele dieren gratis ingeënt tegen hondsdolheid.

Gefeliciteerd Dr Yin, met deze welverdiende onderscheiding!

“Ik heb samen met organisaties voor zwerfdieren een sterilisatie- en castratieprogramma uitgevoerd voor lokale zwerfdieren. Ik hoop dat ik op deze manier aan de overheid kan laten zien dat het haalbaar is om het zwerfdierenprobleem onder controle te krijgen zonder massaal dieren af te maken.” Dr. Yin

Dr. Yin demonstreert technieken op de operatietafel

Het is gebruikelijk dat dierenartsen goed materieel hebben, maar ze weten niet altijd hoe het te gebruiken

Train de Trainer bevat zowel lezingen als praktische training

Waarom Dr. Yin dierenarts werd

“Op een dag, toen ik 13 jaar oud was, kwam ik thuis van school en werd me verteld dat onze hond dood was. Ik barstte in tranen uit en mijn familie vond het een raadsel waarom ik zo verdrietig was.  

Ik groeide op op het platteland van China, waar mijn familie, zoals zovele anderen, geloofden dat het enige doel van een hond was om het huis te bewaken. Als tegenprestatie gaven we haar voedsel en verder niets. Mijn familie gaf haar geen naam, maar als ik haar riep kwam ze naar me toe. Honden waren binnen niet welkom dus ze was altijd buiten. Als je hond dood ging kocht je gewoon een nieuwe. 

De geest van onze naamloze hond is me mijn hele jeugd bijgebleven en heeft me uiteindelijk naar de diergeneeskunde geleid. Zoals de meeste studenten leerde ik daar alleen over de veehouderij, voor een veilige en overvloedige aanwezigheid van vlees. Van de zorg voor huisdieren was geen sprake. 

Maar de zaken veranderen nu, mede dankzij het veterinair trainingsprogramma van ACTAsia en Vets for Compassion (VFC). We leren dat het niet voldoende is om fysieke symptomen te behandelen; we hebben de plicht om bewustwording te creëren dat dieren behoeften en gevoelens hebben. 

Dit concept is misschien vanzelfsprekend is sommige samenlevingen, maar het wordt tot op de dag van vandaag niet onderwezen in de Chinese diergeneeskundige studies. Ik kreeg het voor het eerst te horen tijdens mijn eerste training bij ACTAsia en VFC. Ik ben er trots op om deel uit te maken van een programma dat meer en meer dierenartsen traint en zo dierenwelzijn verspreid in China.”