Kinderen moeten liefde kennen om het te kunnen geven

This is Wan Shu. She lives with her grandparents while her mother and father work hundreds of miles away in the city.

Wan Shu is zeven jaar oud. Haar naam betekent ‘miljoenen boeken’

Ze droomt van een leven waarin ze omgeven wordt door een liefdevolle familie. Hier is een tekening van haar die ze maakte tijdens een Geef om het Leven cursus. De titel is ‘Het thuis van Wan Shu, leeftijd 7’. Zij is degene met bruin haar, die haar moeders hand vasthoudt.

Maar de trieste waarheid is dat Wan Shu zelden haar moeders hand vast kan houden. Als ze geluk heeft, ziet ze haar eens per jaar.

In China leven naar schatting 61 miljoen achtergelaten kinderen in afgelegen plattelandsgebieden, zonder hun ouders. Hun ouders leven en werken ver weg in grote steden en de meesten komen slechts eenmaal per jaar naar huis tijdens Chinees Nieuwjaar. Sommige kinderen worden achtergelaten bij hun grootouders en anderen levens zelfs alleen. Oudere kinderen moeten voor hun jongere broertjes en zusjes zorgen en soms ook voor hun grootouders. Verantwoordelijkheid weegt zwaar op zo’n jonge leeftijd.

Leren om liefde en empathie te voelen is essentieel voor een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling

Kinderen zijn blij met de spelletjes die georganiseerd worden bij de CLE zomerkampen, welke helpen bij het vormen van een band met elkaar

CLE geeft emotionele steun aan kinderen die grote lasten moeten dragen

Het is niet verrassend dat wanneer ouders zelden op bezoek komen, de relatie onder druk staat van schuldgevoel, verwijten en vervreemding.

Dit is allemaal het gevolg van de kloof tussen de rijke, stedelijke gebieden en de arme plattelandsgebieden in China. Hoewel het land een grote economische ontwikkeling doormaakt, gaat dit ten koste van de 82 miljoen mensen die onder de armoedegrens leven.

Onderzoek toont aan dat vele achtergelaten kinderen in China in de criminaliteit terecht komen door een gebrek aan begeleiding tijdens hun vormingsfase. De impact hiervan op de volgende generatie volwassenen is erg zorgelijk.

ACTAsia’s educatie programma voor kinderen, Geef om het Leven, is van groot belang voor de achtergelaten kinderen van China. Een speciaal ontwikkelde cursus helpt deze kinderen in een gezonde sociaal-emotionele ontwikkeling. Gedurende enkele dagen worden in ACTAsia’s zomerkampen thema’s als liefde, empathie, compassie en verantwoordelijkheid geintroduceerd bij kinderen die alleen maar zelfredzaamheid kennen. De lessen zijn interactief en bevatten veel fysieke activiteiten, samenwerking en groepsdiscussies. Dit geeft hen de mogelijkheid om een stem te geven aan hun ideeen en gehoord te worden. Er zijn sessies over veilige omgang met dieren – cruciaal in gebieden waar mensen en dieren dicht bij elkaar leven en hondsdolheid wijdverbreid is. En lessen waarin uitgelegd wordt hoe mens, dier en milieu allemaal met elkaar verbonden zijn.

Ook buiten het klaslokaal staan onze medewerkers klaar om te luisteren naar de kinderen.

Onderwijzers vertellen ons dat kinderen na de cursus gelukkiger en gezelliger zijn

Het versterken van respect voor dieren is een ideale en natuurlijke introductie voor compassie

Geef om het Leven opleiders zijn altijd in de buurt om geduldig te luisteren