Bontvrije modeshow in Shanghai 2018

Big names in fashion pledge a fur-free future

“We zijn pas de afgelopen jaren begonnen met de bescherming van dieren en het milieu in China. We gebruiken graag mode, als een ‘taal’ die alle mensen spreken, om bontvrij te promoten.” Gerenommeerde modeontwerpster Grace Chen, hier links naast ACTAsia CEO Pei Su

Het London College of Fashion is trots op de samenwerking met ACTAsia om de industrie en consumenten voor te lichten over duurzame praktijken voor een bontvrije toekomst. Het College streeft naar een bijdrage aan de mode industrie door studenten op te leiden tot de verantwoordelijke leiders van morgen.”
John Lau, decaan LCF

ACTAsia’s Bontvrije en Duurzame modeshow en forum, deze zomer gehouden in Shanghai in samenwerking met LCF, helpt om een weg te banen naar een dier- en mileuvriendelijker toekomst in China.

Medewerking aan het evenement van vele internationale en Chinese topontwerpers heeft geholpen om het onderwerp ‘bont van dieren’ in de media te krijgen en zo nieuwe steun te krijgen van consumenten.

Op de show waren acht modemerken: Naparijri (Italie), Pat Gutzik (Polen), MW Michael Wong (China-Hong Kong, VS), Maryma (China), Grace Chen (China-VS), Tiffany Pattinson (China-Hong Kong), Ji Cheng (China), Awakening (China), Polyimide (China), en Macrojoint (China-Taiwan).

Drie nieuwe ontwerpers hebben zich aangesloten bij het Fur Free Retailer schema: Grace Chen, Maryma, en MW Michael Wong.

Singer-songwriter David Wong bracht een lied ten gehore over bontvrije mode dat hij speciaal voor de show geschreven had.

Event background

Het lijdt geen twijfel dat we in een revolutionaire tijd leven aangaande het gebruik van bont in haute couture. Terwijl bewustzijn over duurzame en ethische keuzes bij het publiek groeit, worden gevestigde modehuizen ook wakker geschud en omarmen meer compassievolle mode.

Maar bont is nog steeds big business en een groeiende handel in China. Een lange bontjas blijft in sommige delen van de wereld een statussymbool, maar de trend is vooral bontranden in onze winkelstraten. Bontrandjes op mutsen, sleutelhangers, tassen, laarzen en andere accessoires zijn acceptabel voor mensen die niet weten wat erachter schuil gaat: het lijden van miljoenen dieren, vervuilende productiemethoden en levensgevaarlijke gifresten in bont. Educatie is essentieel.

ACTAsia lanceerde haar Fur Free Life campagne in 2012. Als vertegenwoordiger in China voor de Fur Free Alliance, hebben we het Fur Free Retailer scheme in 2013 geintroduceerd en inmiddels 27 partners in China en omstreken gerekruteerd.