Succesverhaal: Muriel Arnal van One Voice

Muriel Arnal is de oprichter en voorzitter van One Voice, een Franse vereniging die opkomt voor dierenrechten, mensenrechten, milieuwetgeving en respect voor alle vormen van leven.

One Voice is een van ACTAsia’s meest gewaardeerde medestanders.

“De strijd voor dierenrechten is een geweldloze oorlog, maar het is wel degelijk een oorlog,” zegt Muriel.

One Voice is de belangrijkste Franse organisatie die campagne voert voor dieren en al het leven in de wereld. Deze NGO strijdt voor alle levende wezens en wil alle vormen van wreedheid uitbannen. One Voice strijdt voor de erkenning dat dieren wezens zijn met gevoel en voor de erkenning van het bestaan van een verband tussen geweld tegen mensen en dat tegen dieren.

“Vanaf het begin is de kern van onze visie geweest dat alle strijd voor dieren, voor de natuur, voor de planeet en voor mensen met elkaar verbonden is.”

An Orca in a small pool
One Voice is de belangrijkste Franse organisatie die campagne voert voor dieren en al het leven in de wereld.

Streven naar verandering in Europa

Muriel Arnal is een vooraanstaand voorvechter op het gebied van dierenrechten, zowel in Frankrijk als daarbuiten. Haar betrokkenheid bij het beschermen van dieren begon in haar kindertijd, toen ze diep getroffen werd door het lijden van dieren in circussen. Na een droevige ervaring met een olifant in een circus toen ze 10 jaar oud was, wist Muriel dat ze haar werk wilde wijden aan het stoppen van de uitbuiting en gevangenschap van wilde dieren.

In 1995 richtte Muriel One Voice op, nadat ze haar studie in de Verenigde Staten had afgerond en was teruggekeerd naar Frankrijk. “Toen ik One Voice oprichtte, waren er geen NGO’s in Frankrijk die campagne voerden,” vertelde ze, “maar omdat ik in de Verenigde Staten had gestudeerd en in het Verenigd Koninkrijk had gewerkt, wist ik dat campagnes de uitgelezen manier waren om voor dieren iets te betekenen.”

One Voice is wereldwijd actief om een einde te maken aan dierenleed. De organisatie nodigt uit tot steun en actie door middel van baanbrekende onderzoeken en invloedrijke rapporten. Hun uitgebreide dierenrechtenagenda omvat campagnes tegen dierproeven en het fokken en slachten van dieren voor vlees, zuivel, leer en bont. Ze strijden om een einde te maken aan het lijden van dieren in gevangenschap in circussen en aquaria en aan de onrechtvaardige jacht op wilde dieren.

One Voice bestaat uit 15 medewerkers en bijna 2000 vrijwilligers. “We zijn altijd een team geweest”, zegt Muriel. “Omgaan met al het dierenleed waar we mee te maken krijgen is ongelooflijk moeilijk. We moeten dit met elkaar delen en elkaar steunen.”

“Het is belangrijk om als team te werken, en in feite maakt de aarde ook deel uit van ons team.”

One Voice is wereldwijd actief om een einde te maken aan dierenleed.

Samenwerking en steun voor een toekomst met compassie

One Voice zet zich ook in om andere vormen van strijd over de hele wereld steun te bieden. “Het is ook belangrijk om samen te werken, want [rechtvaardigheid voor dieren en het milieu en sociale rechtvaardigheid] kent geen grenzen,” zegt Muriel. “Het is belangrijk dat elke groep van mensen die zich inzetten en elke NGO weet dat ze er niet alleen voor staan.”

ACTAsia en One Voice werken al jaren samen. Onze campagne Fur Free China werd meer dan tien jaar geleden gelanceerd in samenwerking met One Voice en blijft groeien in omvang en invloed. Door het onthullen van de realiteit van de bontindustrie en door het voorstellen van meer duurzame en ethisch verantwoorde alternatieven stelt het Fur Free Life-project van ACTAsia consumenten en professionals in staat om weloverwogen keuzes te maken op het gebied van mode. We zijn er erg trots op dat we onlangs ons 10e internationale duurzame Fur Free Fashion Festival hebben georganiseerd!

One Voice is ook een grote supporter van het Caring for Life (CFL) Educatie voor kinderen-programma van ACTAsia. Door de manier waarop ACTAsia zich inzet voor het onderwijs in China, pakt het de kern van het probleem aan”, zegt Muriel. Maar voor het behalen van resultaat is ook geduld nodig. Het duurt vele jaren voordat zaadjes uitgroeien tot vruchtdragende bomen. Maar dat is het doel. Als de zaadjes eenmaal zijn geworden tot een volwassen boom, is het resultaat immens.

 

One Voice is ook een grote supporter van het Caring for Life (CFL) Educatie voor kinderen-programma van ACTAsia.

Caring for Life

Het Caring for Life (CFL) Educatie voor kinderen-programma van ACTAsia is gericht op het bevorderen van empathie en een gevoel van verantwoordelijkheid voor dieren, het milieu en voor andere mensen onder kinderen in heel Azië. Dit uitzonderlijke zesjarige onderwijsprogramma sluit aan bij de Vier Pijlers van Onderwijs van UNESCO en integreert thema’s als sociaal welzijn, goed burgerschap, dierenwelzijn en zorg voor het milieu.

Het programma biedt op een heel eigen manier humaan onderwijs aan. De innovatieve methode van ACTAsia onderwijst leerlingen over het belang van mededogen en respect voor mensen, dieren en het milieu. Net zoals One Voice verwoordt in haar visie, benadrukt CFL de onderlinge verbondenheid van al het leven in de wereld, wat ook de nadruk legt op het belang van One Health. Deze ervaring is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar en biedt de kinderen nieuwe inzichten. De bedoeling is om ermee te komen tot een generatie van empathische en verantwoordelijke wereldburgers die toegewijd zijn aan het welzijn van al het leven.

“Onderwijs is de weg vooruit en daarom steunen we het werk van ACTAsia zo goed als we kunnen”, zei Muriel.

“Onderwijs is de weg vooruit en daarom steunen we het werk van ACTAsia zo goed als we kunnen”, zei Muriel.

 

De toekomst met vertrouwen en toewijding tegemoet

Muriel en haar team van One Voice blijven zich onvermoeibaar inzetten voor dieren in Frankrijk en elders die het slachtoffer zijn van mishandeling. Ze blijven strijden voor wetgeving in Frankrijk die wilde dieren beschermt. “We moeten de focus houden op de essentie van ons werk,” zegt Muriel. “Wat me op de been houdt is dat de dieren niemand anders hebben. We kunnen niet stoppen. We mogen ons niet wanhopig, verdrietig of gedemotiveerd voelen, want de dieren kunnen alleen op ons rekenen.”

“We zijn er voor de dieren.”

Bedankt, Muriel Arnal en het One Voice team voor jullie inspirerende werk en gewaardeerde steun!

Als u zich geïnspireerd voelt door de doelstelling van ACTAsia en mee wilt helpen zorgen voor een positieve verandering, overweeg dan om een donatie te doen. Uw bijdrage draagt direct bij aan onze inspanningen en zorgt voor duurzame verandering op de lange termijn. Bij voorbaat heel veel dank als u wilt helpen dichterbij ons doel te komen om een betere toekomst te garanderen voor dieren, mensen en onze planeet. Doneren kan hier.

 

 

Pei Su is een Chinese sociologe en medeoprichter en Chief Executive Officer van ACTAsia, een internationale NGO die in 2006 is opgericht. Ze is een groot voorstander van educatie en training als het belangrijkste middel voor het bereiken duurzaamheid op de lange termijn. Haar doel is om mensen te inspireren om de wereld die we delen te begrijpen en te waarderen, en om verantwoordelijkheid te nemen voor de bescherming en het behoud van al het leven en het milieu.