Schoolkinderen in Pakistan ontwikkelen emotionele intelligentie met behulp van Caring for Life Educatie

We zijn verheugd dat ACTAsia’s prijswinnende Caring for Life (CFL) programma voor kinderen in het nieuwe schooljaar van 2020 ook in Pakistan zal starten.

Het lesprogramma is onlangs officieel goedgekeurd door het ministerie van onderwijs in Pakistan, als een driejarig proefproject voor basisscholen in de provincie Sindh.

ACTAsia is verheugd over de samenwerking met onze partner organisatie Join Hands, een nationale NGO geregistreerd in Pakistan, die samenwerkt met de Sindh Education Foundation van de Pakistaanse overheid. Een officiele Memorandum van Overeenstemming is getekend in november 2019, ter voorbereiding van de start in january 2020.

De lesstof is gebaseerd op de vier pijlers voor educatie van de Verenigde Naties (UNESCO): leren te weten, leren te doen, leren samen te leven en leren om te zijn. Als initiatief in humane education zal CFL huidige kinderen begeleiden naar een meer compassievolle, gelijkwaardige en duurzame toekomst.

Het lesprogramma zal aanvankelijk in 50 scholen gegeven worden en daarna elk jaar met 50 scholen toenemen. In november zal ACTAsia workshops geven in Pakistan voor onderwijzers, trainers en ambtenaren. Er zal een evaluatieproces opgezet en uitgevoerde worden door ACTAsia’s adviseur van de City University in New York. De resultaten zullen aangeboden worden aan de Pakistaanse overheid en gepubliceerd worden in academische tijdschriften.

“Join Hands is erg blij om deel uit te maken van dit baanbrekende initiatief om Caring For Life Education op basisscholen te geven in Sindh,” zei Sabrina Sehbai, directeur van Join Hands. “We juichen de visie van onze partners bij de Sindh Education Foundation toe, en zijn vooral dankbaar voor de tomeloze inzet van directeuren dhr. Abdul Kabir Kazi en mw. Shahpara Rizvi. We kijken uit naar de samenwerking en de mooie mogelijkheden die er voor ons allen liggen. ”