‘Ouder-Power’ is essentieel voor vriendelijkheid

We know that Caring for Life Education (CFL) has great results when taught in schools, but it’s even better when the parents are on-board too.

Ons nieuwe Ouder-Power initiatief is enthousiast ontvangen door de ouders van kinderen die deelnemen aan de Geef om het Leven cursus. Zodra zij de positieve veranderingen zien in het gedrag van hun kinderen, willen ouders deze voordelen graag verder versterken.

De afgelopen maanden hebben we twee workshops gehouden om ouders te helpen om meer zorgzame en attente kinderen op te voeden. Geleerd gedrag van ouders kan een positief of negatief effect hebben en daarom wordt de Geef om het Leven educatie op school, thuis ondersteund. Op 19 April gaf onze projectleider Zhang Yuanyuan, een workshop aan meer dan 20 full-time moeders uit het dorp Buji over het belang van empathie en compassie binnen het gezin. In maart werd er een workshop gegeven aan 17 moeders en een vader in Shanghai. Speciale gast WuQi hielp door een presentatie te geven over hondengedrag, wat heel nuttig was daar slechts drie van de 18 ouders een huisdier had.

Ouder-Power workshops vormen een geweldige mogelijkheid voor ouders en verzorgers om enkele van onze Geef om het Leven activiteiten zelf te ervaren. Onze geblinddoekte wandeling in de natuur is een populaire manier om in te zoomen op bepaalde zintuigen en leren ons vertrouwen en verantwoordelijkheid. Tips voor het opbouwen van een betere relatie met onze kinderen worden gewoonlijk ook zeer goed ontvangen.