Giving Tuesday: doneer aan onze oproep Een toekomst zonder pandemieën

Het boemerang-effect van ons misbruik van de natuur

Door de verspreiding van COVID-19 over de wereld is er meer aandacht voor hoe de vernietiging van de natuur door de mens de omstandigheden helpt creëren voor het ontstaan en het zich vermenigvuldigen van nieuwe zoönosen, infectieziektes die van dier op mens kunnen overgaan. Het verband tussen het misbruik van de natuur en dieren enerzijds en de wereldgezondheid anderzijds is helder. COVID-19 was afkomstig van een dier; waarschijnlijk was dit een vleermuis die in smerige omstandigheden gehouden werd en als voedsel verkocht werd op een versmarkt in China.

De pandemie heeft ons wakker geschud en ons aan het denken gezet over de gevolgen van onze wijze van omgaan met dieren en onze vernietiging van de ecologische leefomgeving en over hoe dit hele ecosystemen kan doen wankelen.

Wat ACTAsia doet

Beroep doen op gevoel en verstand in China

Meer dan ooit is er behoefte aan waarden die op compassie en het nemen van verantwoordelijkheid zijn gebaseerd. ACTAsia werd in 2006 opgericht met het doel om in Azië de ontwikkeling te steunen naar een meer zorgzame maatschappij. Als kinderen eenmaal geleerd hebben over het leven op aarde, kiezen ze instinctief voor compassie boven wreedheid. Ze ontwikkelen zo een gevoel van respect voor elkaar, voor alle soorten, voor het milieu en ook voor zichzelf.

Ons Caring for Life-opleidingsprogramma heeft al 93.000 kinderen bereikt op basisscholen, gemeenschapscentra en zomerkampen in China. Het is ons doel om ze uiteindelijk allemaal te bereiken.

We hebben dringend uw hulp nodig om € 5.000 op te halen. Hiermee kunnen we voor het eind van het jaar meer dan 250 kinderen in China bereiken.

Doneer nu

Hoe uw donatie kan helpen

Met uw hulp kunnen we een omslag teweeg brengen in de houding van mensen.
Het stelt ons in staat een nieuwe generatie respect bij te brengen voor alle levende wezens op aarde.

 

 

Wat we tot nu toe bereikt hebben

  • Het Caring for Life-programma van ACTAsia doet een beroep op de emotionele intelligentie van kinderen, consumenten en professionals om alle soorten te respecteren
  • Sinds 2012 stimuleren we kritisch denken, verantwoordelijkheid voor het milieu, inlevingsvermogen en compassie voor mens en dier. Bij honderdduizenden mensen in heel China brengen we daarbij een cultuur over van zorgzaamheid en respect.
  • Onafhankelijke evaluatie van ons Caring for Life-programma laat een drastische verbetering zien in de houding van mensen tegenover het milieu, een beter begrip voor de emoties van anderen en een afname van agressief gedrag in de klas op basisscholen
  • Op het platteland van China zijn er 61 miljoen “achtergelaten kinderen” die opgroeien zonder de liefde en steun van hun ouders. Met behulp van moderne technologie komen we in het kader van ons Rural Reach-project in contact met buitengesloten kinderen op de meest afgelegen plekken. Er zijn online al 1.200 lessen gegeven aan meer dan 30.000 kinderen.
  • Onze Zomerkampen richten zich op interactieve bijeenkomsten in de open lucht, waarbij we werken met een aantal van de armste kinderen in China. De kampen worden aangepast aan de behoefte van kinderen in ieder gebied. Zo geeft ons kamp in Binnen-Mongolië gezinnen de gelegenheid om het belang in te zien van milieubescherming, terwijl op het kamp in Shanghai onze Vet Trainers (dierenarts-trainers) kinderen leren hoe ze voor huisdieren kunnen zorgen en hoe ze veilig met dieren om kunnen gaan
Ik wil graag een donatie doen