Oprichtster ACTAsia wint prijs International Cat Care

Op 5 April 2017 heeft Pei F. Su – oprichtster en directeur van ACTAsia – de ‘International Cat Care Welfare of the Year award’ gewonnen. Deze prijs kreeg zij voor de educatie van jonge kinderen, dierenartsen en consumenten ten behoeve van meer dierenwelzijn in China.
De International Cat Care award wordt elk jaar uitgereikt tijdens de Ceva Welfare Awards in Birmingham, Engeland. Deze pijzen eren de organisaties en personen die hun leven wijden aan het helpen van dieren wereldwijd.

“Deze prijs belicht zowel het welzijn van katten als een persoon die op alle niveaus werkt, met andere organisaties en de overheid etc. om zodoende een samenhangende aanpak voor dierenwelzijn te krijgen” verklaarde Mw Bessant – Directeur van International Cat Care. Ze legt uit dat “Azie is enorm groot en wordt niet begrepen door veel Westerse welzijnsorganisaties. Er zijn diverse problemen die veel aandacht van de media krijgen, zoals de honden- en katten handel en berenboerderijen. Pei F. Su begrijpt echter dat educatie noodzakelijk is om blijvende verandering teweeg te brengen. Educatie is niet sexy en een organisatie die zich daarop toelegt krijgt niet dezelfde aandacht en financiele ondersteuning als organisaties die zich richten op meer emotionele onderwerpen. Desondanks heeft ACTAsia in de korte tijd van haar bestaan en met beperkte middelen het ‘Caring for Life’ programma opgezet. Dit leert kinderen niet alleen compassie voor dieren maar ook empathie voor mensen en milieu. Hierdoor wordt het meer geaccepteerd op scholen en moedigt consumenten in China aan om compassievol te kiezen. Felicitaties voor Pei en haar team voor het werk van ACTAsia!”.

“Na 25 jaar actief te zijn voor dierenwelzijn, betekent deze prijs heel voor voor mij. In 2016 ontving ACTAsia de ‘Charity of the Year’ CEVA award en het is een aangename verrassing en grote eer om deze prijs op persoonlijke titel te ontvangen. Iedereen bij ACTAsia is verheugd om ons werk op internationaal niveau gewaardeerd te zien en we danken International Cat Care hartelijk voor deze onderscheiding” zei Pei F. Su. Ons team van vrijwilligers en medewerkers is blij met het nieuws dat ons nog meer motiveert om door te gaan met ons werk in China om dieren te helpen.