Van 2009 tot 2012, heeft ACTAsia samen met de Australische Vets Beyond Borders meer dan honderd Chinese dierenartsen getraind in sterilisatie technieken, anesthesie, euthanasie en dierenwelzijn, in de steden ShenZhen, Beijing, Dalian, DongGuan, en NanNing.

Gratis sterilisatie en castratie

Meer dan duizend honden en katten zijn gesteriliseerd en gecastreerd door dierenartsen die ons programma gevolgd hebben. Na de introductie van het programma is er een toename van het aantal klinieken die een samenwerking aangegaan zijn met lokale dierenbeschermingsorganisaties en gratis sterilisatie en castratie van dieren verzorgen.

Betere zorg voor dieren

Duizenden honden en katten hebben betere medische behandeling gekregen als gevolg van de training. Behalve de gratis sterilisaties, wordt er door onze dierenartsen ook gevaccineerd tegen hondsdolheid, wat de spanning tussen mensen en zwerfdieren en mensen vermindert.

Plannen voor 2015

Hernieuwde financiering vanaf 2015 betekent dat we ons effectieve programma verder kunnen uitbreiden. Dit jaar zullen we ongeveer twintig dierenartsen trainen. We zullen een herbeoordeling doen van de eerder gecertificeerde Chinese trainers, en nieuwe dierenartsen rekruteren en opleiden tot trainers zodat het programma zich verder uitbreidt onder de beroepsgroep. We actualiseren ons trainingsmateriaal voortdurend; we hebben een 270 pagina’s tellende handleiding met bijbehorende DVD in het Chinees uitgegeven over praktische procedures. Gecertificeerde dierenarts trainers, ontvangen deze materialen voor ondersteuning van hun eigen opleidingsprogramma’s.