We zijn trots op ons Humane Educatie programma – “Caring for Life” – dat grote impact heeft in scholen en gemeenschappen in heel China.

Verdubbeling bereik binnen een jaar

In 2014 is het aantal scholieren dat onze cursus van 12 lessen volgt bijna verdubbeld: van 3.500 scholieren in 2013 naar meer dan 6.300 leerlingen. We hebben in totaal 539 Humane Onderwijzers getraind, en dit jaar zullen we het programma draaien op 52 scholen in vijf grote Chinese steden – ZhuHai, ShenZhen, WuHan, Dalian, en Xiamen.

In de stad Dalian is er bijzonder goed nieuws, want het programma is uitgebreid naar een compleet schooldistrict dat bestaat uit 21 basisscholen, dat een vijfde van de zes miljoen inwoners van deze stad beslaat. We houden er workshops voor 42 nieuwe Humane Onderwijzers.

“Plant de Zaadjes” – ons flexibele Humane Educatie programma

Daarnaast hebben we de aangepaste versie van onze cursus, bekend als “Plant de Zaadjes” aan 480 leerlingen op plattelandsschooltjes in de Sichaun en Gansu provincie, en aan 86 scholieren op zomerkamp in Xiamen.

Aanbeveling van de overheid

Afgelopen jaar kon ACTAsia zich verheugen op de aanbeveling van een lid van het Nationale Educatie Comité van de Volkspartij.  Nadat ze persoonlijk onze cursus meegemaakt had in Dalian, was dit bestuurslid zo onder de indruk dat ze een uitbreiding naar het gehele schooldistrict in gang zette.

Nieuwe leerstof

In 2015 zullen we de handleiding voor onderwijzers publiceren, met daarin lesmateriaal voor groep 1. Het 134 pagina’s tellende boek wordt uitgebracht door de “China Wetenschap en Technologie Pers”,  en daarmee ter beschikking gesteld voor aanschaf door scholen en de betrouwbaarheid van het programma vergroten. Het boek is tevens aanbevolen door Tessa Jowell, Brits parlementslid en voormalig Minister van Onderwijs en Werkgelegenheid. Ze is in China bekend vanwege haar rol als Britse Minister voor de Olympische Spelen.

…En de kinderen vinden het geweldig!

Er is veel enthousiasme onder de leraren en Humane Onderwijzers die we getraind hebben, maar bovenal is het een grote hit onder de kinderen. “Caring for Life” heeft een meer informele stijl van lesgeven geïntroduceerd op Chinese scholen, met leuke activiteiten en deelname van de leerlingen, en ze vinden het geweldig. Voor velen van hen is dit de eerste keer dat ze aangemoedigd worden om voor zichzelf te denken en een eigen mening te vormen. Een korte les in goedheid, draagt ver.