Buitenleven

ACTAsia geeft gedurende het jaar regelmatig training workshops voor leraren, studenten en vrijwilligers over ons educatieprogramma.

Onlangs namen zo’n veertig onderwijzers en vrijwilligers deel aan een onderwijsevenement op de Grote Windmolen Boerderij (Grand Windmill Farm, GWF) in Zhongshan. Hier worden diverse dieren zoals paarden, konijnen, kalkoenen en varkens in ruime verblijven gehouden.

De tweedaagse interactieve workshop was een groot succes. De deelnemers konden de boerderijdieren observeren, leerden welke verzorging de dieren nodig hadden en maakten speelgoed en attributen om hun leefomgeving te verrijken.

GWFvols

Een leraar van Beijing Normal University Zhuhai Campus zei: “Ik heb nooit geweten dat varkens zulke schone dieren zijn… deze ervaring neemt allerlei vooroordelen die we over dieren hebben weg. Dieren hebben gevoel, waarneming en menselijke trekken. Ik zie nu ook het belang in van de Vijf Vrijheden voor dierenwelzijn.”

GWF horse

Deelname aan de GWF workshops, geeft onze opleidelingen de unieke gelegenheid om te interacteren met dieren en met eigen ogen te zien dat dieren gevoel en bewustzijn bezitten – een zeer waardevolle ervaring die de leraren vervolgens door kunnen geven aan hun leerlingen op hun school.