1. Voorkom zwerfafval! Dit is de makkelijkste manier om het milieu te helpen. Zwerfafval brengt schade toe aan de natuurlijke habitat en dieren kunnen erin stikken als ze op zoek zijn naar voedsel.
  2. Eet minder vlees en zuivelproducten.  De vlees en zuivelindustrie spelen een cruciale rol in onze milieuproblematiek, zoals klimaatverandering, bodem-en waterverontreiniging en vernietigen van het regenwoud voor landbouwdoeleinden. Verminder vlees en zuivel consumptie of probeer geheel vegetarisch of veganistisch te leven.
  3. Gebruik spaarlampen. Het is waar dat deze in aanschaf duurder zijn, maar ze gaan langer mee en besparen energie zodat het gebruik op de lange termijn goedkoper en duurzamer is.
  4. Schakel apparaten uit, wanneer u deze niet gebruikt, zoals computers, tv, en lampen. Een makkelijke gewoonte die energie en geld bespaart.
  5. Wandel of pak de fiets in plaats van de auto. Autorijden is een van de grootste luchtvervuilers. Waar mogelijk, ga lopend of op de fiets; ook beter voor de conditie en het gewicht!
  6. Regenwater: Denk aan de opvang en het gebruik van regenwater in plaats van kraanwater, voor bijvoorbeeld het besproeien van de tuin.
  7. Koop bewust. Er komen telkens nieuwe producten op de markt die besparend werken en milieuvriendelijker zijn. Doe wat vooronderzoek als u iets nieuws wilt aanschaffen wat betreft efficiency, duurzaamheid en mileukeurmerken. Bijvoorbeeld tropisch hardhout zoals teak en mahonie doen er honderden jaren over om tot volle wasdom te komen en het duurt dus lang voordat een gekapte boom uit het regenwoud weer vervangen is. Berken, eiken en essen groeien sneller en zijn dus makkelijker te vervangen.
  8. Eet organische producten. Deze voedingsmiddelen bevatten geen insecticiden en pesticiden. Niet alleen gezonder voor het milieu maar ook voor u.
  9. Spaar bomen door papier te hergebruiken (bijvoorbeeld de achterkant als kladpapier). Print berichten alleen als het nodig is, en moedig ontvangers van uw email berichten aan hetzelfde te doen.
  10. Recycle afval en lever het gescheiden in. Breng goed bruikbare spullen naar een kringloopwinkel, geef ze aan een goed doel of plaats ze te geef op marktplaats. Zo heeft mogelijk iemand anders nog iets aan de spullen en komen ze niet op de afvalberg (of het milieu) terecht!