Bontvrije modeshow, Shanghai 2016

Vooruitlopend op de Shanghai mode week, heeft ACTAsia de derde Internationale bontvrije modeshow gehouden op 12 maart 2016. Het was de eerste keer dat we de show in Shanghai hielden, de mode hoofdstad van China. Zeventien modehuizen uit acht landen toonden hun creaties.

catwalk

Onder de 340 gasten waren consulaire afgevaardigden uit Polen en Engeland, partners als LUSH cosmetica en lokale beroemdheden als acteur Jackie Lui uit Hong Kong en Eric Lee, uit Taiwan. De show werd gehost door Steven Weathers, Miss Macau en Miss Aarde en had als doel om consumenten en ontwerpers inzicht te geven in de gevolgen die hun keuzes hebben op mens, die en het milieu. Tevens om alternatieven voor bont te gebruiken . Om een ‘groene’ lifestyle te promoten, werd een heerlijk, plantaardig viergangen menu  geserveerd door het Grand Hyatt hotel.

celebs

Beroemde acteurs en consularie afgevaardigden steunen een bontvrij leven.

De Fur Free Caring for Life Fashion Award beloont individuen en bedrijven voor hun inzet om bontvrije mode te bevorderen, in diverse sectoren als Media, Bedrijven en Organisaties.

8

Mw. Annabelle Baker van LUSH reikt een van de Caring for Life Awards uit

Tijdens het evenement gaf Pei F. Su, oprichtster en directeur van ACTAsia een speech waarin zij vertelde dat “China het grootste bontverwerkende en -consumerende land is vanwege een gebrek aan dierenbeschermingswetten en educatie. Dieren als konijnen en wasbeerhonden worden hun hele leven in kooitjes gehouden om daarna door electrocutie of erger gedood te worden. Soms worden ze levend gevild. Behalve het misbruiken van dieren, is de bontindustrie desastreus voor het milieu en giftige stoffen die gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid worden telkens aangetroffen in bontproducten”.  

9

Pei F. Su en vrijwilligers aan het eind van de show, presenteren een kalligrafie, een van de items die geveild werden ter ondersteuning van ACTAsia’s werk

Koningin van moderne dance, Sylvie Guillem, stuurde ons een bericht: “Ik ondersteun het werk van ACTAsia met heel mijn hart. Het is niet alleen belangrijk om het bewustzijn te vergroten over dierenleed en milieukwesties. Het is cruciaal.”

10

Deelnemende organisaties