Andere aanpak Yulin hondenslacht-festival

Kijk en deel deze video (in het Engels) en help ons om dit festival tot het verleden te laten behoren. 

 

Net als u, heeft ACTAsia jaren achtereen geprotesteerd tegen het hondenslachtfestival in Yulin. Hoewel we enkele honden hebben kunnen redden, weten we dat ze simpelweg vervangen werden door dieren die minder geluk hadden. Er is geen vermindering geweest van het aantal honden dat elk jaar gruwelijk wordt gedood – nog steeds worden jaarlijks 10.000 honden opgegeten tijdens het festival in juni. Dus we hebben onze benadering veranderd.

In het Chinees betekent het woord voor dier ‘bewegend voorwerp’. De meeste Chinezen denken dat dieren geen fysieke of emotionele pijn kunnen lijden – ze worden niet gezien als wezens met een bewustzijn en gevoel. Met deze enorme kloof in begrip en houding, is het bekritiseren van wreedheid en protesteren in China als preken in een vreemde taal. Onze uitdaging is om gedrag te veranderen door het beinvloeden van de wijze waarop mensen over dieren denken. 

Daarom richten we ons op scholen, onderwijs en jonge mensen, zodat we de nieuwe generatie empathie en compassie meegeven. ACTAsia’s educatie programma legt de basis voor dierenwelzijn bij de basis. We begrijpen dat u gefrustreerd bent omdat we de gruwelijkheden niet direct kunnen stoppen, maar we zijn er zeker van dat educatie de enige duurzame manier is.

€7 kan een onderwijzer in China de middelen en motivatie geven om humane educatie in de klas te brengen. We zijn ervan overtuigd dat Chinese kinderen die opgroeien met compassie voor dieren, volwassenen worden die zelf de wreedheid in hun land willen stoppen.

Help ons alstublieft om het verschil te maken.